Direct contact 06 - 49 93 99 73

Geur & Speur Training

Gebruik de neus:
puppy snuffeltHonden gebruiken hun neus de hele dag, ze zien en ontdekken er de wereld mee, ze herkennen andere honden of hun baasje. Een mens heeft slechts 5 miljoen reukcellen en jouw hond maar liefst 125-300 miljoen. Je kunt je voorstellen dat geuren erg belangrijk zijn voor je hond. Uit onderzoek blijkt dat 10-15% van zijn hersencapaciteit is gericht op het opnemen van geuren. Naast dit enorme reukvermogen gebruikt je hond zijn neus ook nog eens om te ademen, dus zoals je begrijpt is de hondenneus een ontzettend mooi en bijzonder instrument.

Wat gaan we doen?
We gaan geuren en speuren trainen door diverse opdrachten en actieve spellen. Je hond leert apporteren en verschillende geurtjes herkennen. Je krijgt tips voor tijdens het wandelen en jullie gaan samen speuren naar onbekende geurtjes. Gedurende 4 lessen zullen we met verschillende materialen werken om zo het niveau van speuren steeds iets te verhogen.

Voor wie?
Alle honden die een basis gehoorzaamheid hebben afgerond kunnen meedoen. Het doel van de training is om je hond actief uit te dagen zijn neus te gebruiken, leren apporteren en tegelijkertijd de band tussen hond en baas nog meer te versterken. De Geur & Speur Training is heel intensief voor je hond, je zult merken dat de hond na de training moe is en zijn mand gaat opzoeken.
 
NB Deze training is niet gericht op jacht, detectie of andere professionele vormen van speuren.

Geur & Speur Training start op:
- Zondagochtend 

De kosten zijn 55 euro voor 4 lessen. Het is noodzakelijk om zelf een dummy (of een speeltje) en 5 meter lijn mee te nemen. Verdere instructies volgen zodra je je hebt aangemeld.

hondenneus

Aanmelden Hondentrainingen